Düden Şelalesi Gezi Rehberi – Nerede – Giriş Ücreti

DudenSelalesi.jpg

Düden Şelalesi Giriş Ücreti; 

2020 itibariyle düden şelalesi giriş ücretleri; Tam Bilet 5 TL , Öğrenci 3 TL dir. Müze kart geçerli değildir. Engelli, şehit yakını ve gaziler ile 65 yaş üstü için girişler ücretsizdir. Engelliler Yanlarında Refakatçi ile de girebiliyor..

Düden Şelalesi Hakkında Bilgi,Önemi ve Tarihçe;

Düden Kıyı Şelalesi, Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olan Antalya’nın 10 km uzağında yer alıyor. Merkeze bu kadar yakın olması; deniz, kum ve plaj için şehre gelen yüzbinlerce turistin Düden Şelalesi’ni ziyaret etme eğilimini güçlendiriyor. Özellikle yaz aylarında tabir yerindeyse turist akınına uğrayan Düden Şelalesi, epey debdebeli görünümüyle hayranlık duygusu uyandırır. 40 metre yükseklikten akan suyun akışını seyretmek, burayı ziyaret edenler içi müthiş bir keyif. Aşağı Düden ve Yukarı Düden olmak suretiyle iki ayrı kolu bulunmaktadır. Düden Şelalesi’ni bu denli imtiyazlı kılan esas neden ise, şelalenin etrafındaki atmosferin özgünlüğü diyebiliriz. Buraya gelenler yanlızca 40 metre yukarıdan süzülen bir şelale izlemekle kalmıyor; bu arada yeşilin her tonuna şahitlik edeceği bir coğrafya ile iç içe olmanın tadını yaşayabiliyor. Büyük İskender’in bölgeden geçtiği sırada atlarına bu şelaleden su verilen söyleniyor. Bu nedenden dolayı Düden Şelalesi, kimi kaynaklarda İskender Şelalesi biçiminde de anılmaktadır.

Selale.jpg

Gürül gürül akan suyuyla ve bilhassa yaz aylarında doğal bir serinleme olanağı sunan şelale, su kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nde almaktadır. Antalya’nın karstik özellikleri hasebiyle Düden Çayı, bazı durumlarda toprak üzerinde bazı durumlarda kayaların arasında yolculuğuna devam ederken Yukarıya Düden dedikleri noktadan tahminen 20 metre yükseklikten görkemli bir görüntüyle aşağıya düşer. Tabi 20 metreden sular devasa bir raks içerisinde düşerken biz ziyaretçilerine düşen ise bu debdebeli görüntüyü temaşa etmektedir. Gerçekte şelaleyi bu kadar kalifiye kılan yalnızca suyun düşüşü değildir: Düden Şelalesinin özellikleri arasında görkemli yeşil bir doğanın içerisinde oluşmuş olması da vardır. Buraya geldikten sonra kendinizi büyüleyici bir doğal güzelliğin merkezinde bulacağınızdan kuşkunuz olmasın.

Düden Şelalesi’nden Fotoğraflar;

Duden-Selalesi-3.jpg
duden-selalaesi-antalya.jpg

Düden Şelalesinde Neler Yapılır?

Düden Şelalesi, ülkemizin en imtiyazlı tabii güzelliklerinden birisidir. Hem yaz hem de kış aylarında debisini muhafaza eden Düden Şelalesi, hem kendi potansiyeli hem de etrafıyla birlikte birçok etkinlik vadediyor. Şelaleyi çevreleyen alanlarda nihai derece eğlenceli yürüyüşler gerçekleştirebilir, sevdiklerinizle makul alanlarda piknik yapabilirsiniz. Şelale çevresinde resim çektirmeyi de hiçbir zaman suistimal etmemelisiniz. Zira Düden Şelalesi’nin estetik yönden resim çekmeye epey makul bir fona mevcut olduğunu hatırlatalım. Düden Şelalesi’ne çoğalan ilgiden kaynaklı çevresinde birçok yeme-içme restoranı veyahut kahvaltı bölgeleri açıldı. Sevdiklerinizle isterseniz ufak bir mola verip, doğayla iç içe olan bu heyecan uyandırıcı mekanların keyfini çıkarabilirsiniz.

Düden Şelalesine Ne Zaman Gidilir?

Düden Şelalesi’ne ziyaretler çoğunlukla nisan ayında başlıyor Bahar ve yaz aylarında Düden Şelalesi’ne müthiş bir ilgi söz konusudur. Debi farkı az bulunduğu için kış aylarında gitmek de çok büyük handikaplar doğurmayacaktır. Tabiat meraklısı gruplar, kış aylarında da bölgeyi ziyaret edebiliyor.

Düden Şelalesi Nerededir ? Nasıl Gidilir? Yol Tarifi?

Düden Kıyı Şelalesi , Kepez Mesire Alanı’nın içerisinde yer almaktadır.

Şelale, Antalya’nın Kepez ilçesinde yer almaktadır. Varsak’a 1 kilometre mesafedeki şelale, Antalya Merkez’e de yalnızca 10 kilometrelik bir uzaklıktadır. Özel aracı ile gidecek olanlar Varsak Yolu’ndan gelerek şelaleye ulaşabilirler.

Otobüsle gitmek için;

Otobüsle VC30, CV17, CV17A, VC30, VL62, VF66, VC69, 524 ve 524A nolu belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

Minibüsle gitmek için;
Antalya Merkez’den Varsak minibüsleri ile de gidilebilir.

Düden Şelalesi Milli Parkı Ziyaret Saatleri:

Hergün Açıktır.

Bizi Sosyal Medya da Takip Edin En Güncel Yazılardan Haberdar Olun:
Sosyal Medya Hesaplarımız:

İnstagram Sayfamız; Gezbenimleee
Facebook Sayfamız; GezbenimleCom
Twitter Sayfamız; @Gezbenimle

35 thoughts on “Düden Şelalesi Gezi Rehberi – Nerede – Giriş Ücreti”

  1. gidip görüp gezmiştim çok güzel anlatmışsınız ülkemizin nadide köşelerinden biri…

  2. Yazın o taraflara giderseniz mutlaka görün derim.heryeri ayrı bir güzellik su sesi insanı rahatlatıyor huzur buluyor insan havası apayrı zaten…

  3. Harika bir doğa güzelliği vakti olup Antalyaya giden muhakkak gidip görmesi gerekir tavsiyem

  4. Gerçekten çok harika görünüyor ilk fırsatta gıtmeyı düşünüyorum

  5. Doğa ile iç içe harika bir yer. Mutlaka gidilip görülmesi gereken ülkemizin nadide yerlerinden birisi.

  6. Antalya ziyaretimde burayı atlamışım, yakınmış oysa merkeze. Bir sonraki sefere mutlaka gideceğiz. Güneye doya doya uzun bir yolculuk şart.

  7. Eskiden daha güzeldi biraz yukarıda suya girerdik, çok soğuk bir suyu vardır bi o kadar da temiz ama o zaman suda bol bol akardı

  8. Antalya’nın kavurucu sıcaklarında nefes alabileceğiniz güzel bir yerdir. Yolunuz Antalya’dan geçerse düden şelalesine uğrayıp, serinletici taze sıkılmış meyve suyu için. Su sesini dinledikten sonra yoluna devam edebilirsiniz. Yol yorgunluğunuzu atabileceğiniz güzel bir yerdir.

  9. Antalya’nın değil belki Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesi. Mutlaka gidilip görülmesini tavsiye ediyorum. Ailenizle huzurlu zaman geçirebilirsiniz

  10. kepez e yakin bir yerde düden şelalesi bulunmaktadır oraya giden yada yolu düşen arkadaşlarımızın görmesini isterim hem serinlemiş hem de kafa dinlemiş olursunuz

  11. Antalya şuan yanıyor, kavruluyordur. Bu sıcakta o şelalenin dibi de klima gibi buz gibidir. Gidip görmek bize de nasip olur inşallah. Tepeden su dökülürken altında kımıldamadan durmak ah hayal gibi bir şey

  12. Antalya’ya birkaç kez gitmeme men, bir türlü çok istememe rağmen görmek kismet olmadı. Gezip görmek niyetine inşallah.

  13. 2003 senesinde gitmiştim tam bir doğa harikası yerli yabancı turistlerin uğrak yerlerinden bir tanesi herkese tavsiye ederim gidin gezin akan şelale nin keyfini çıkarın

  14. Şu an şelalenin tadani çıkarıyoruz soğuk suyu serin mi serin havası yeşilin yönleriyle basbasa olmanın huzurunu yaşıyoruz birde karpuz varki suyun için de yüzüyor….daha fazla söylemeyeyim ınsallah herkese nasip olur bu 3.ziyaretimiz

  15. Gittim gördüm vede çok beğendim. Heleki nemli havada suyun verdiği ferahlık bir ömür. Canım vatanım her bir köşesi muhteşem.

  16. Görmek nasip oldu çok güzel bir yer insan bir huzur bir rahatlama hissediyor bir an dünya işlerinden uzaklaşıyor görülmesi gezilmesi gereken yerlerden

  17. Manzarayı manzara yapan bence yeşillik alanlar, burda da yeşil alanlar farkı göstermiş. Gezilmesi gereken yerlerden…

  18. Buyulecegi güzelligi sehir merkezine yakınlığı ile dogayla iç içe mutlaka gorulmeli

  19. Muhteşem bir yer yaz kış görülmeye değer doğa ile başbaşa geçirilecek eşsiz yerlerden bir tanesi

Leave a Comment