Belgrad Ormanı Atatürk Arboretumu Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

Belgrad Ormanı Atatürk Arboretumu Nerededir? Nasıl gidilir? Yol Tarifi?

Belgrad Ormanı Atatürk Arboretumu Karadeniz kıyısına 4 km, Boğaz kıyısına ise 3 km uzaklıktadır.

ataturk-arboretumu

Belgrad Ormanına özel aracınız ile gelecekseniz , ormana iki önemli hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bu hatlardan ilki Taksim-Sariyer – Kilyos hattı.
İkincisi ise birinci hattın ormanın kuzey bölgesine ulaşım sağlayan bağlantısı olan Bahçeköy -Kilyos ve Gümüşdere – Ayazma yolları.
Ormana toplu taşıma ile , 42T, 42R, 42M, 42HM ya da 153 numaralı otobüs hatlarını kullanarak ormana ulaşabilir. Öte yandan bu otobüs hatlarının yanı sıra yalnızca cumartesi ve pazar günleri hizmet veren D2 otobüs hattı da tercih edilebilir. Ortalama olarak 2,5 saatte bir hareket eden ve Beşiktaş’tan kalkış yapan otobüsün hafta sonları ilk seferi sabah 06:30 civarında başlamaktadır.

belgrad-ormani-ataturk-arboretumu

Zengin bir akçaağaç ve meşe koleksiyonu olan arberotumda ayrıca Türkiye’nin soğanlı bitkilerinin tohumla üretilmesi projesi kapsamında pek çok soğanlı bitki türünü de görmek mümkün.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve Orman Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ile Bahçeköy-Kilyos yolu üzerinde 1949’da kurulan Atatürk Arboretumu, bugün 296 hektarlık bir alan üzerinde dünyanın değişik köşelerinden getirilmiş birbirinden farklı 2000 bitki çeşidine ev sahipliği yapmaktadır.
Atatürk Arboretumu, Belgrad Ormanı’nın güneydoğu bölümünde yaklaşık 300 hektarlık bir alanda yer alıyor. Orman Genel Müdürlüğü’ne ait olan arboretumda, kökeni ve yaşları belli olan ağaçlar ve diğer odunsu bitkiler bir araya getirilmiş. Canlı bitki müzeleri olan arboretumlar, dünyanın her yerinde bilimsel araştırma ve gözlem yapılabilmesi için özenle oluşturuluyor. Atatürk Arboretumu’nda; bu coğrafyada yetişmeyen bitkileri bile, elbette iklimin izin verdiği ölçüde yakından görmek ve tanımak mümkün. Burası ayrıca; nesli tükenmek üzere olan bitkilerin koruma altına alınmasını, Türkiye’de yetişmeyen türlerin uygunluğu üzerinde çalışmalar yapılmasını da mümkün kılıyor.

ataturk-arboretumu-2

Belgrad Ormanı Atatürk Arboretumu’nda yemek yenir mi? veya kahvaltı yapılabilir mi? İzlenimlerim?

Orman ağaçlarla dolu olduğundan sıkı koruma gözetimi altındadır. Bu sebeple yanınıza su dışında bir şeyler yiyecek vs alınmasına izin verilmiyor yiyecek ile girmeye çalışsanız dahi giriş kapısında görevlilere teslim etmek zorunda kalıyorsunuz. Atatürk arboretumuna yakın kahvaltı yerlerine buradan ulaşabilirsiniz..

arboretum

Atatürk Arboretumu piknik yapılıyor mu ve kahvaltı yapılıyor mu diye aklınızdan hiç geçmesin çünkü burada piknik yapmak yasak. Doğa ile başbaşa kalmanız temiz hava solumanız için gereken bir yer olduğundan kahvaltı veya yeme içme ihtiyaçlarınızı gelmeden halletmeniz gerekiyor. Burada WC var ancak hiç de temiz beklemeyin çünkü günde tahminen 5 bin kişi girip çıkıyordur. Ayrıca Etrafta oturmak için de bank veya oturak vs hiçbir şey yok. Gerekirse yanınıza üzerine oturmak için bir şeyler alın eğer yürümeyi tercih ederseniz zaten gerek duymayacaksınız. Belgrad Ormanları‘nın hemen yanı başındaki Atatürk Arboretumu‘nda kitap okumak, romantik bir yürüyüş yapmak ve doğayı hissetmek için mutlaka gidin.

ataturk-arboretum-3

ataturk-arboretumu-nasil-bir-yer-nerede-nasil-gidilir

Belgrad Ormanı Atatürk Arboretumuna Ne Zaman Gidilir? Nasıl Bir Yer?

Yazları başka kışları başka güzel olan Atatürk Arboretumu’na her mevsim gidilebilir. Sonbahar’da dökülen yaprakların romantik bir atmosfer oluşturması, kırmızı ve yeşilin göz kamaştırmasına tanık olabilirsiniz. İlkbaharda capcanlı yeşil renkleri ve öten kuşlar sesleriyle yürüyüş yapabilirsiniz.

arboretum-kar-altinda
arboretum-karli-gunler-kar-altinda

Kışın ağaçların üzerini kaplayan kar görüntüsü ile bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Kırmızı, yeşil ve sarı gibi farklı renk tonlarına bürünen Atatürk Arboretum’u doğanın güzelliğini görüntülemek isteyen amatör fotoğrafçılar, düğün fotoğrafçıları ve reklam çekimlerinin de vazgeçilmez mekanları arasında yer
alıyor.

ataturk-arboretum

Belgrad Ormanı Atatürk Arboretumu giriş ücreti:

Atatürk arboretumu giriş ücretleri 2020 itibariyle hafta içi ve hafta sonu olmasına göre değişim göstermektedir.
hafta içi : Öğrenci 2,5TL; yetişkin 7,5TL
haftasonu : Öğrenci 7,5TL, Tam Bilet 20TL

Belgrad Ormanı Atatürk Arboretumuna Giriş Engellilere ve istekleri halinde yanlarında refakatçi ile birlikte ücretsizdir. Aynı zaman da İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencilerine de ücretsizdir. öğrenci kimliğinizin yanınızda olması gerekiyor. Giriş için Müze Kart geçerli değildir.
Atatürk Arboretumuna araç giriş ücreti yoktur. Arboretum’un hemen yanında ücretsiz otopark bulunmaktadır. Otopark içerisinde hafta sonları yer bulamayabilirsiniz. Ancak yol boyu park için gayet uygundur. Sakın Endişelenmeyin rahat olun park problemi yaşamazsınız.

belgrad-ormani

Atatürk Arboretumu Ziyaret Saatleri:

Yaz 08.30-20.00, kış 08.30-17.00. Pazartesi Günleri kapalıdır.

Bizi Sosyal Medya da Takip Edin En Güncel Yazılardan Haberdar Olun:
Sosyal Medya Hesaplarımız:

İnstagram Sayfamız; Gezbenimleee
Facebook Sayfamız; GezbenimleCom
Twitter Sayfamız; @Gezbenimle

37 thoughts on “Belgrad Ormanı Atatürk Arboretumu Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti”

  1. Bi de Istanbul’a gittik gezdik diye hava atıyoruz. Walla ben şahsen kendimden utandım böyle güzel bir yeri neden şimdiye kadar ziyaret etmemişim diye. İlk fırsatta ordayım. Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler. Sayende ülkemizin daha nerelerini öğreneceğiz kimbilir.

  2. İstanbulda değilim ama sırf bunun için istanbula gidilir. Göze çok güzel hitap ediyor. Mutlaka gidilmesi görülmesi ve gezilmesi gereken bir yer

  3. Bildiğiniz orman. Gölün etrafında 6 kilometrelik güzel bir parkuru var. Parkurun dış sınırlarını eski tren yolundan kalan traverslerle yapmışlar, çok yaratıcı. Parkurun zemininin en üst katmanı da kiremit tozundan. Yağmur yağdığında parkurda birikme olmuyor çünkü drenajı iyi yapmışlar, şimdilik… Her neyse kaliteli zaman geçirebileceğiniz harika bir mekan. Araçla giriş 10 TL. Bence çok uygun. Ama maalesef mangalcı tayfası burayı coktaaaaan keşfetmiş ve parkurun belli yerlerinde duman size ulaşıyor. Onlar için ayrılan yer yetmemiş yasak olmasına rağmen yinede parkurun yanında mangalı yakan arkadaşlar la karşılaşacaksınız. Ama orman gerçekten büyük kaçabilecek çok fazla yer var. Her gidişimizde yeni yerler keşfediyoruz. Böyle bir yeri düşünüp yapanlara saygılar.

  4. Canım sıkıldığında, çok bunaldığım zaman kensimi bir çırpıda attığım yer👍👍👍👍

  5. En cok merak ettigim yerlerden biri istanbula kar yagsin ilk firsatta ordayim

  6. 25 yıl önce gitmiştim.sade yalın ve çok doğaldı Sabah koşmaya giderdim arkadaşlar ile çok özledim şimdiki hâlini çok merak ediyorum.

  7. İstanbul’un kalan birkaç akciğerinden biri… Bari burayı koruyabilsek. Mis gibi havada sabah yürüyüşü sonra kahvaltı… Kafa dinlemek için şehrin hengamesinden uzaklaşmak için harika bir yer… Yeşilin huzuru

  8. Burasi tam kafa dinlemelik takacaksin kulakligi acacaksin muzigi hic birsey yapmadan gezeceksin,sonbahar ve kis aylarinda daha da guzel olacaktir heralde.

  9. Cocukluyumuzda gidebileceyimiz guzel piknik yerlermizden biriydi..belgrad ormani.

  10. İstanbulda gidilecek nadide yerlerden resmen oksijen deposu manzarası enfes doğal güzelliklere sahip tam bir sessizlik abidesi kafa dinleyip kent keşmekesinden kaçabilinecek ender yerlerden

  11. Eskiden kros yapmaya giderdim istanbul da korunabilmiş küçük bir cennet adeta

  12. Havalar ısındığında ilk vakit bulduğumda çocukları da alıp gezmem gereken bir yer. Doğası harika mutlaka görmek gerekir.

  13. Haftasonu hem sağlığımız hem de keyif almak adına çocuklarımız ile gidebileceğimiz İstanbul içinde nadide bir ormandır. Yürüyüş yapan, kahvaltı eden, koşuşan çocuklar ve doğa içinde uzun bir parkur görülmeye değer.

  14. her sene 3-5 defa gittigim biryer oksijen deposu siddetle tavsiye ediyorum

  15. Belgırat yaz, kış hayattır. Vakit buldukça gitmek istiyorum.

  16. Gidip göremediğim istanbulun havasını değiştiren tek yer diye bildiğim ciğerimiz nefesimiz. Burası inşallah yüzlerce yıl böyle kalır çoluk cocuğa nefes olmaya devam eder. En yakın fırsatta gitmeyi çok istiyorum. Bilgilendirme çok güzel olmuş, emeği olanlara teşekkürler.

  17. İstanbul da yaşayanlar için yaz aylarının değişilmez piknik ve mangal yapabileceği oksijen deposu bi yer. Her yaz en az 5-6 kez giderim şiddetle tavsiye edilir.

  18. Gönül rahatlığıyla Gidebileceğiniz İstanbul için bulunmaz nimet…Doğa harikası manzarasıyla insana nefes aldıran bu mühtiş yeri kesinlikle görmelisiniz…
    Belgrad ormanlarında yapacağınız yürüyüşle birlikte adeta yenileneceksiniz.. İstanbul içinde bulamacağınız bol miktardaki oksijenin keyfini sürmek için mutlaka görmeniz yer..

  19. Bence mangaldan ziyade çıkar ayakkabılarını toprağa başa başa tüm elektiriğini dök bir ağacın gölgesinde ķeyfince yat gökyüzünü seyret hayal değil yeterki işte istanbulda böyle biŕ yer

  20. Şu an en çok olmak istediğim bir yer. Serin vede temiz, bol oksijenli havası ile, tam kafa dinlenecek bir yer.

Leave a Comment