Beylikdüzü Yaşam Vadisi Şehir Parkı – Nerede – Neler Var – Gezi Rehberi

Beylikduzu-yasam-vadisi-5.jpg

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Avrupa yakasında Avcıların batı tarafında Beylikdüzü ilçesinde bulunmaktadır. Özel Aracınız ile; E5 üzerinden Avcılar istikametine doğru devam edin. Beylicium AVM’yi geçtikten sonra kavşaktan sağ tarafa doğru devam edip tabelaları takip ederek Vadi’ye ulaşabilirsiniz.

Otobüs İle; Avcılar’dan 400A ile buraya ulaşabilirsiniz.

Metrobüs İle; Metrobüs ile Haramire istasyonuna geldikten sonra, 400A Nolu otobüse binerek Vadiye ulaşabilirsiniz.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Şehir Parkı Yapım Zamanı ve Hakkında

1 milyon m² büyüklüğü ve 6 etaptan oluşumuyla İstanbul’un en yeşil ve en büyük kent içi parklarından biri Yaşam Vadisi 1.etabı 19 Mayıs’ta hizmete açıldı. 1. etap içerisinde bulunan fonksiyonların daha da geliştirilerek kurgulandığı Yaşam Vadisi’nde, Beylikdüzü sahile kadar uzanan yeşil koridor içerisinde birbirinden farklı kullanımlar yer alıyor.

Yaşam Vadisi’ni çevreleyen alan içerisinde bulunan sağlık, turizm ve eğitim fonksiyonları da vadi içerisindeki kurguya dahil edildi.Genel yeşil sistem içerisinde, kavşak altında bulunan alanda yeşil alanlara ek olarak farklı fonksiyonlarla desteklenmiş bir mekân oluşturuldu.

Beylikduzu-yasam-vadisi-3.jpg

Buradan sahildeki merkeze kadar uzanan kısım yine içerisinde farklı nitelikte bahçelerin ve kullanım alanlarının yer aldığı açık ve yeşil alan olarak kurgulandı. “Yeşil Odak” olarak tanımlanan ve yoğunlukla konut kullanımı ile çevrelenmiş bu alan, rekreasyon, spor ve dinlenme olanakları sağlayan bir vatandaşların yoğun kullanacağı bir bölüm olarak tasarlandı.

Yaşam Vadisi’nde halkın nefes alıp dinlenebileceği, eğlenerek sosyalleşerek kendini yenileyebileceği bir yaşam alanı oluşturuluyor. Alabildiğine yeşil, alabildiğine sosyal bir yaşam alanı olarak planlanan Yaşam Vadisi içerisinde bin 200 adet ağaç (100 tür), 40 bin adet Ağaçcık-Çalı (75 tür), bin 400 adet Sarılıcı-Tırmanıcı (6 tür), 6 bin 225 adet mevsimlik çiçek (8 tür) kullanılmıştır.

Beylikduzu.jpg

Yaşam Vadisi çevresinde Huzur evi, Öğretmen evi, Okul, 2 adet belediye hizmet alanı, Buz pisti, Koruluk, Halı saha gibi kamu alanları ile entegre edilmiş bir peyzaj düzenlemesi ile eşsiz bir park olmaya adaydır.

Beylikdüzü Yaşam Vadisinden Fotoğraflar;

Beylikduzu-yasam-vadisi-4.jpg
Beylikduzu-yasamvadisi.jpg

Beylikdüzü Yaşam Vadisi İzlenimler;

İsmi gibi vadi arasında kalmış, yeşili seven o bölgenin halkı için tartışmasız uğrak yeri olan bir park. Park içerisinde yapay şelale, balıkların olduğu yapay göl, bolca oturma alanı, etkinlik alanı ve kopekler için oyun alanı mevcut. Bilhassa çoğu parkta göremediğimiz köpekler için eğlence alanı, köpek sahibi kişiler için de fazlaca ilgi çekici olmuş.  Adeta her cins evcil köpeğin buluşma ve oyun noktası gibi.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde Neler Var;

Gölet, havuz, şelale ve su oyunları;

Yaşam Vadisi içerisindeki; Gölet: 3360,96 metrekare, Uzak Doğu Bahçesi Gölet: 739,08 metrekare olmak üzere toplam 4100,04 metrekare biyolojik gölet bulunmaktadır. Bunların dışında; Dere ve şelale: 1613,24 metrekare, Meydan Şelale: 184,45 metrekare ve Sanat Atölyesi Havuz: 30,22 metrekare olmak üzere 3 adet daha su oyunu bulunmaktadır. Yaşam Vadisi 1. Etaptaki göletlerin yapımında biyolojik arıtma sistemi kullanılmıştır. Kullanılan bu teknolojide, biyolojik gölet kimyasal bir temizlik yapmaya gerek kalmadan, suyun bitkiler ve ortamdaki bakteriler yoluyla temizlenmesi ile ortaya çıkan ekolojik oluşumlardır. Her türlü hava şartlarına dayanabilen, daima temiz ve sağlıklı olmasına imkan sağlamakta olup her mevsim estetik ve suyun mevcut olduğu bir bahçeyi hayranlıkla seyretme imkanı sağlamaktadır. Ayrıca yine göl kenarında değerlendirilen renkli bitkilerle de adeta küçük birer cennet yaratılıyor.

Erişilebilir ve Sosyal Yaşam Vadisi;

6 farklı noktada otopark, 9 adet kapı (1 adet ana giriş kapısı, 3 adet orta giriş kapısı, 5 adet küçük giriş kapısı), ile erişilebilirliği sağlamaktadır. Beylikdüzü’ne yepyeni bir değer ve keyif katacak olan Vadi ulaşım bağlantıları, 1.18 km bisiklet yolları, toplam 3,62 km yürüyüş yolları, açık yeşil alanları, spor alanları, kafeleri ile vatandaşlara ekolojik bir koridor sunacak. Ayrıca vadi 17 adet heykel, rölyef ve 5 adet meydan barındırıyor.

Hem doğa hem kent yaklaşımıyla ele alınmış olan Yaşam Vadisi 1. Etap; Gezinti, bisiklet, koşu ve yürüyüş yolları, akülü tren ile vadi gezisi, Çim teraslar ve Yapısal çözümler üretilerek oluşturulmuş seyir terasları, Biyolojik Gölet, bu Göleti destekleyen etkinlik Alanları ve Açık/Yarı açık/Kapalı Yapısal birimler, Sanat Atölyeleri ve Sergi Alanları, Şelale Kafeterya & Restoran, Çanakkale Şehitleri anısına park ve tören alanı, Ertuğrul Fırkateyni 125. Yıl Anı Parkı (japon bahçesi), Oyun alanları (Bocce, Gateball, Satranç), Bitki Gösteri alanları, serbest çim alanları, Sosyal Etkinlik Alanları ve Sahne gibi fonksiyonları barındırmaktadır.

Beylikdüzü Yaşam Vadisinde Bulunan Diğer Etkinlikler;

Kafe, Restaurant ve Kapalı birimler,
Ertuğrul Fırkateyni 125. Yıl Anı Parkı (japon bahçesi),
Çanakkale destanı Parkı ve tören alanı,

YAŞAM VADİSİ 2. ETAP YAPILACAKLAR

341 bin 488 m² olup içerisinde 6.6 km yaya yolu, 2.2 km bisiklet yolu projelendirildi.

2.Etap olarak belirlenen “Çekirdek” alanda Eğlence ve Yaşam Merkezi’nin bulunduğu alan ile başlayan kısımda kavaklıkların içerisinde bulunan sessiz okuma bahçeleri yer alıyor. Aynı alan içerisinde kütüphane ve kafe ile rekreatif birimler kurgulanıyor. Bununla birlikte işleyecek ıhlamur bahçesiyle yan yana olacak 2350 metrekarelik bir macera parkı da planlanıyor. Alan içerisinde yaya aksının oluşturulduğu platform üzerinde kiosklar da bulunuyor.

Yeşilin temel tasarım öğesi olduğu projede vadinin ilk etabından sahile kadar yaya erişimi sağlanması amaçlanıyor. Bu doğrultuda yaya yolunun doğal malzeme kullanılarak yapılması öngörülüyor. Yeşil ve ahşap gibi doğal malzemelerden oluşan yaya omurgası üzerinde belli odak noktaları bulunmaktadır.İnsanları kentin yoğun ve yorucu havasından uzaklaştırıp doğa ile baş başa bırakacak projede 900 metrekarelik yansıma havuzu, çeşitli yaş gruplarına hitap eden modern temalı oyun alanları ile skatepark, 80 metre uzunluğunda sergi ve kültür köprüsü, orman alanı, bitki tünelleri, erguvan ağacı bahçesi, leylek bahçesi, sessiz bahçe, çiçek bahçesi gibi doğal peyzaj alanlarının yanı sıra çeşitli yaş gruplarına hitap edecek etkinlik alanları da yer alıyor. Ailece vakit geçirebileceğiniz vadide 2300 metrekarelik 2 adet macera parkı, 0-6 yaş grubu için 2150 metrekarelik, 6-12 yaş grubu için 2800 metrekarelik çocuk oyun alanları, ahşap köprü, seyir terasları, gençlik merkezi ve dans platformu bulunuyor.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Haritalı Yol Tarifi?

Yaşam Vadisine Aşağıdaki Haritadan Navigasyon kullanarak ulaşabilirsiniz..

Bizi Sosyal Medya da Takip Edin En Güncel Yazılardan Haberdar Olun:

Sosyal Medya Hesaplarımız:

İnstagram Sayfamız; Gezbenimleee

Facebook Sayfamız; GezbenimleCom

Twitter Sayfamız; @Gezbenimle1

2 thoughts on “Beylikdüzü Yaşam Vadisi Şehir Parkı – Nerede – Neler Var – Gezi Rehberi”

  1. Evimin balkonundan görünüyor. Çok güzel bi yer. Yaz akşamları kamp sandalyelerimiz termosla çayımızı alıp gidiyoruz. Gerçekten adı gibi insana yaşadığını hissettiriyor

  2. Beylikduzunde bole bir yerin olmasi ilginc artik taş yapilarin arasinda bir yasam vadisi nefes almak icin guzel bir yere benziyor degerlendirmek lazim.

Leave a Comment