Emirgan Korusu Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti, Lale Festivali

Bu yazımızda Emirgan Korusu Nerede, Nasıl Gidilir,Giriş Ücreti , İstanbul gezilecek yerler hakkında bilgiler bulunmaktadır.
emirgan-korusu-laleler

Emirgan Korusu Nerede?

Emirgan Korusu, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan bir korudur. İstanbul Boğazı kıyılarında, Emirgân-İstinye semtleri arasında yer alır. İstanbul Boğazı kıyısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen park, bir yamaçta 117 dönüm (470.000 m2) bir alanı kaplamaktadır ve yüksek duvarlarla çevrilidir.

Emirgan-Korusu

Emirgan Korusu Tarihçe ve Hakkında

Koru, 17. yüzyılda Osmanlı padişahı IV. Murad tarafından İranlı Emir Güne Han’a armağan edilmiştir. Daha önce Feridun Bahçeleri olarak anılan bölge bundan sonra Emirgân Korusu olarak anılmaya başlanmıştır. Yüzyıllar boyunca pek çok kez el değiştirmiş, 19. yüzyılda Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından Mısır Hıdivi İsmail Paşa’ya verilmiştir. 1871-1878 yılları arasında koru içinde 3 köşk yaptırılmıştır. Günümüze de ulaşan bu köşkler Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak adlandırılmaktadır. 1940 yılında dönemin İstanbul belediye başkanı Lütfi Kırdar’ın girişimiyle kamulaştırılıp park olarak düzenlenerek halka açılmıştır.

emirgan-korusu-istanbul

Emirgan Korusu’nda Neler Var?

Emirgan Korusu’nda iki dekoratif göletli parkın içinde 120’den fazla türden bitkiler var. Parkın florasının en önemli nadir ağaçları şunlardır: Taş Çam, Türk çamı, Halep Çamı, Mavi Çam, Doğu Beyaz Çam, Deniz Çamı, Japon Sedir, Norveç Ladin, Mavi Ladin, Atlas Sedir, Lübnan Sedir, Himalaya sedir, Kayın, Dişbudak ağacı, Sapindus, Babylon Willow, Macar Meşe, Colorado Beyaz Köknar, Baldırıkara otu ağacı, California tütsü-sedir, Sahil Redwood ve Kafur ağacı. Birçok koşu parkuru ve piknik masası Emirgan Parkı’nı özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde istanbul ve çevresinde yaşayan halk için çok popüler bir rekreasyon alanı haline getiriyor.

emirganpark

Emirgan Korusu Lale Festivali

Koru da, 2006 yılından itibaren her yıl nisan ayında uluslararası bir Lale Festivali düzenleniyor ve bu çiçeklerle parkı daha çekici ve çok renkli hale getiriyor.

Festival Nisan ayında her gün 11:00 ile 19:00 saatleri arasında etkinlikler yapılarak düzenleniyor. Bu etkinlikler içerisinde Yerli sanatçı konserleri, ebru sanat sergileri, ressam performansları, kaligrafi sanatçılarının performansları, Cam üfleme sanatları, Lale sergileri, lale satışları, çocuklar için eğlenceli aktiviteler yer alıyor. 1960’larda Emirgan Parkı’nda kentin lale yetiştirme geleneğini canlandırmak için özel bir bahçe kuruldu.

Emirgan Korusu Köşkler ve Kahvaltı Fiyatları 2020

Koru İçerisinde 3 köşk bulunuyor. Bunlar Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak adlandırılır.

Sarı Köşk

Hedive İsmail Paşa tarafından 1871-1878 yılları arasında bir av köşkü ve misafirhane olarak inşa edilen bir dağ evi şeklinde büyük bir ahşap köşktür. Parkın merkezinde yer alan ve Boğaz’a bakan iki katlı bir balkon, bir teras ve bir bodrum, 400 m2 alan üzerine inşa edilmiştir. Dört oda, bir salon ve alt kattaki bir mutfak ve üç oda ve üst kattaki bir salondan oluşmaktadır. Düzeni, birçok oturma odasının çevrelediği bir salon ile geleneksel Osmanlı evinin mimarisini yansıtıyor. Tavan ve duvarlardaki süslemeler, mahkeme mimarı Sarkis Balyan’ın eseriydi. Tavanlar yağlı boya çiçek figürleri ve cepheler olağanüstü oymalar ile zenginleştirilmiştir. Yüksek kapılar ve pencereler ile parlak renklerde gösterişli iç dekorasyonlar o dönemin ihtişamını yansıtıyor. Parkın ana üssü olan Sarı Köşk, 1997’den beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin turizm şirketi Beltur tarafından yönetiliyor. Yaz ve kış aylarında tesiste 100’e kadar konuk servis edilebilir.

Serpme Kahvaltı Fiyatı : 32,50 TL
Açık Büfe Kahvaltı Fiyatı : 42,50 TL

sari-kosk-emirganpark

Pembe Köşk

Hidiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan üç köşkten 2.si olan Pembe Köşk iki katlı, tipik bir Osmanlı evi. Dış cephesinin orijinal sardunya çiçek pembesi renginden adını alan pavyon, tarihin ihtişamını ince süslemelerle yansıtıyor. Pavyon hafta sonları kafeterya olarak kullanılıyor. Ayrıca, kongre ve düğün törenleri için mevcuttur. Yaz aylarında, tesis 500 kişiye kadar kokteyller için 350 kişiye kadar ağırlayabilir. Kış aylarında 150 misafirlik gruplara servis ediliyor.

Serpme kahvaltı ücreti 32,50 TL

pembe-kosk-emirgankorusu

Beyaz Köşk

Khedive İsmail Paşa tarafından yaptırılan Emirgan Parkı’ndaki üçüncü konaktır. Sarı Köşk’ten sadece 150 metre uzaklıktadır. İki katlı ahşap bina neo-klasik üslubun mimari özelliklerini taşır. Konak, gündüzleri kafeterya, akşamları ise Türk-Osmanlı mutfağının restoranı olarak kullanılmaktadır.

Beyaz Köşkte Serpme Kahvaltı Fiyatı 32,50 TL, Açık Büfe Kahvaltı Fiyatı 42,50 TL

beyaz-kosk-emirgan

Emirgan Korusu Gezi Rehberi – İzlenimler

Nisan ayında gittiğim Emirgan Korusu’nda bulunan köşklerde açık büfe kahvaltı edebileceğiniz gibi, piknik masalarında piknik havasında bir kahvaltı da yaptık. Biz tüm koruyu gezip sonra piknik havasında bir kahvaltıyı tercih ettik. İstanbul’un beton karmaşasının ortasında cennet gibi bir yer. Sakin bir zamanda gittiğinizde, sessizliğin tadını çıkarıp keyifli vakit geçirebilirsiniz. Parkta ağaçlar arasında gidip gelen sincaplara bile rastlayabilirsiniz. Emirgan parkı istanbul’da ki parklar arasında en güzel olanıdır. Kışın nasıl olduğu hakkında bir yorum yapamam açıkçası kışın kar yağdığı zaman gidip görmeyi de planlıyorum. Yazın kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yer.

emirgan-selaleli-havuz
-Emirgan Korusu Şelaleli Havuz-

Çiçeklendirmeyi o kadar güzel yapılmış ki kendinizi başka bir dünyada gibi hissediyorsunuz bir an. Kısacası huzur dolu bir yer göreceğiniz bu parkta özellikle nisan ayında giderseniz şelaleler ve rengarenk lale şöleniyle karşılaşacaksınız. Emirgan parkı lokasyon olarak çok iyi konumdadır. İçerisinde bulunan sosyal tesiste yer bulmak çok zor fakat bulabilirseniz kahvaltı yapabilirsiniz..İstanbul’un boğaza nazır güzide yerlerinden bir tanesi. Yeşili doğayı seviyorsanız , Fotoğraf çekmek , yürüyüş yapmak ve yorgunluğunuzu atmak için köşklerde deniz manzarası eşliğinde kahvenizi yudumlayıp dinlenmek istiyorsanız mutlaka gidip görmeniz gereken istanbul’un en güzide gezilecek yerlerinden bir tanesidir.

emirgan-istanbul-park

Emirgan Korusu’na Nasıl Gidilir?

Özel aracınızla gidecekseniz Sarıyer Sahil Yolunu kullanmalısınız. Emirgan’a geldikten sonra cadde üzerinde bulunan tabelaları takip edip içeri girebilirsiniz.

Toplu taşıma yolu ile bölgeye İETT otobüslerinin Sarıyer Sahil Yolunu kullanan tüm araçlarını kullanabilirsiniz.

Emirgan Korusu girişi önündeki duraktan geçen İETT araçları;

22 İstinye Dereiçi – Kabataş
22RE Fatih Sultan Mehmet – Beşiktaş
25E Sarıyer – Kabataş
40 Rumelifeneri – Taksim
42T Bahçeköy – Taksim
59RH Rumelihisarı Üstü – Hacıosman Metro

Emirgan Korusu Giriş Ücreti

Park içerisine yaya girişi ücretsizdir. Koru İçerisinde bulunan otoparka giriş için gün boyu 10 TL ücret ödemeniz yeterli.

Emirgan Korusu Yol Tarifi;

Bizi Sosyal Medya da Takip Edin En Güncel Yazılardan Haberdar Olun:

Sosyal Medya Hesaplarımız:

İnstagram Sayfamız; Gezbenimleee
Twitter Sayfamız; @Gezbenimle1

22 thoughts on “Emirgan Korusu Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti, Lale Festivali”

  1. Bogaz kiyimizin sariyerin en guzel yerlerinden bi tanesidir emirgan korusu gidilesi gorulesi yerler.

  2. Lale zamanı pik yapsada diğer zamanlarda da çok güzel. Karmaşık istanbulun ender huzur bahçelerinden biri.

  3. Süper bir yer emirgan korusu gidim acil gormek lazim. En kısa zamanda gitcem gorcem

  4. Herkesin gitmesini tavsiye ederim, böyle güzel bir site içinde sizi kutlarım.

  5. Emirgan Korusunu hep sevmisimdir. Gayet gezilesi guzel bir yer teşekkürler

  6. Gezilecek güzel yerlerden birisi izinli oldugumuzda ailece gezilecek yerden birisi

  7. İstanbul’da gezilecek yerlerinden biri huzur verici olduğunu hissediyor sanki insanlar ailecek gidilebilecek çok güzel bir yer inşallah bozulmadan kalır

  8. İçeri girdiğinde huzur buluyorsun aile ile vakit geçirilecek güzel yerlerden

  9. Bir Bursa gezisine giderken, İstanbul’a Emirhan Korusunda mola vermiştik. Gerçekten çok güzel bir yer, ağaçlar da gezen sincaplar, kuşlar mutlaka bir sabah kahvaltısını burada yapmanızı tavsiye ederim.

  10. Mevcut durumları korunmalı sehirleslesmeye, betonlaşmaya kurban gitmemeli. Bazı mekanlar nimet değerinde burasıda onlardan biti bence. Tanıtım için teşekkürler.

  11. Emirgan ist gitmek istedigim dogasiyla gercekten cok guzel bir yer kahvalti icin 10 numara 5 yildizli yer

Leave a Comment