Laodicea Antik Kenti Nasıl Bir Yer? – Kutsal Yapı Hazinesi – Giriş Ücreti?

Laodicea Antik Kenti Nasıl Bir Yer? İzlenimlerim ve Gezi Notları;

Denizli Laodikeia Antik Kenti konusunda incelemeler her ne kadar M.Ö 3. asra kadar kadar gidebildiyse de, kentin yerini, çevresindeki arazi yapısını ve tarihini ayrıntılı incelediğinizde gerçekte tarihinin çok daha eski dönemlere kadar gidebileceğini hissedebiliyorsunuz. Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birinin yer aldığı, bir dönem hac merkezlerinden biri olan, antik Anadolu’nun en devasa stadyumuna sahip ve içinde iki adet tiyatronun ve Hristiyanlık öncesinden gelen tapınakların, geniş agoraların, bugünkü evlerin kültürüne misal teşkil eden evlerin yapılarının vs. yer aldığı kent tam bir antik kültür hazinesi. ileri ki nesillerin gerçekleştireceği yeni keşiflerle tarihi belki de Anadolu uygarlığının ilk kurucuları olan Luvi uygarlığına kadar gidebilecek bu antik şehir mutlaka görmeye değer bir yerdir.

Laodicea Antik Kenti Giriş Ücreti 2020 ;

Laodicea Antik kenti giriş ücreti 2020 Ocak ayı itibariyle 25 Tl olarak belirlenmiştir.

laodicea-antik-kenti

Laodicea Antik Kenti Tarihçe ve Hakkında;

Denizli sınırları içindeki Laodicea Antik Kenti, M.Ö. 3. yy.’ın ortalarında Seleukos Kralı II. Antiokhos tarafından karısı Laodike adına kuruldu.
Hiristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birine sahip olan Helenistik kent, Erken Bizans Dönemi’nde metropollük seviyesinde dini bir merkez haline gelmişti.

Denizli Laodikeia Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları, Erken Kalkolitik Dönem Bakır Çağı (M.Ö. 5500’den M.S. 7. yy.’a kadar) kesintisiz yerleşimlerin varlığını ortaya korumaktadır. Laodicea, MÖ. I. yüzyılda Anadolu’nun en önemli ve ünlü kentlerinden biridir. Denizli de ki bu kentte büyük sanat eserleri bu döneme aittir.

Yaklaşık 5 kilometrekarelik alana yayılan Kutsal Yapı Hazinesi Denizli Laodikeia Antik Kenti’nin önemli ve günümüze kadar gelebilen yapıları içinde; Anadolu’nun en büyük stadyumu (285×70 m.), 2 tiyatrosu, 4 hamam kompleksi, 5 agorası, 5 nymphaeumu, 2 anıtsal giriş kapısı, Bouleuterionu, tapınakları, Peristylli evleri, Latrina, kiliseleri ve anıtsal caddeleri var. Kentin dört tarafını ise nekropol alanları çevirir.

Denizli Laodikeia Antik Kenti, Hiristiyanlık dünyası için çok önemli, çünkü kent M.S. 4. yy.’dan itibaren Kutsal Hac Merkezi olma gibi dinsel bir özelliğe sahip.
İncil’de adı geçen ve Laodikeia Kilisesi, büyük Constantinus zamanında (M.S. 306-337), Hristiyanlığın M.S. 313 yılında Milano Fermanı ile serbest olmasıyla birlikte yapıldı.Bu yönüyle Hıristiyanlık dünyasının en eski ve en önemli kutsal yapılarından biri olma özelliğini korumaktadır.

Laodicea Antik Kenti’nden Bazı Resimler;

laodicea-antik-kenti-6-

laodicea-antik-kenti-5-
laodicea-antik-kenti-3-
laodikeia-antik-kent
laodikeia

Laodicea Antik Kenti Nerededir? Yol Tarifi ;

İnstagram Sayfamız; Gezbenimleee

Facebook Sayfamız; GezbenimleCom

Twitter Sayfamız; @Gezbenimle1

5 thoughts on “Laodicea Antik Kenti Nasıl Bir Yer? – Kutsal Yapı Hazinesi – Giriş Ücreti?”

  1. Efsane tarihi kent gezginler ve fotoğraf sanatçıları icin biçilmiş kaftan mutlaka gidin!!!

  2. Efsane gerçekten çok güzel buram buram tarih kokan antik kenti görmemiz lazım kimbilir daha ne kadar güzel yerler vardır ülkemizde…

  3. Ozellikle tarihciler icin cok guzel bir antik kent farkli dinlere ait kutsal degerlere ozveriyle bakmak onlari bu yuzyilda korumak cok onemli tarihci ve fotografci arkadaslar icin de cok muhim bir yer..

Leave a Comment