Rahmi Koç Müzesi – Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Hangi Yakada

Rahmi-koc-muzesi-nerede-nasil-gidilir

Rahmi Koç Müzesi Nerede – Hangi Yakada?

Rahmi Koç Müzesi, İstanbul’un Avrupa Yakasında Haliç’in kuzeyindeki Hasköy semtinde yer almaktadır. 1994 yılında ziyarete açılmış olup, yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alana yayılmıştır.

Rahmi Koç Müzesi Giriş Ücreti


2020 itibariyle Güncel Müze Giriş Ücretleri 

Müze:

Öğrenci: 9 tl.

Yetişkin: 21 tl.

Yetişkin Grup: 15 tl.

Denizaltı:

Öğrenci: 7 tl.

Yetişkin: 10 tl.

Tekne Turları:
Hava koşullarına bağlı olarak yapılmaktadır.

Ücretler 10 TL
Öğrenci 7 TL

Müzekart sahiplerine bilet fiyatı üzerinden %10 indirim uygulanmaktadır. Ayrıca Engelli kimlik kartı yanında bulunan engellilere ve Öğretmenlere ücretsiz giriş imkanı sunulmaktadır.

rahmi-koc

Rahmi Koç Müzesi İzlenimler – Gezi Tavsiyeleri

Teknolojiye, yeniliğe, gelişmeye merakı olan herkesin İstanbul gezisi esnasında mutlaka gidip görmesi gereken bir yer. İçeride nadide parçaların ve sergilendiği ortamın güzelliğinin yanı sıra, Sanayi devrimini kaçırdığımız 1800’lü yıllar ve sonrasına ait bir çok eser bulunmaktadır. Teknoloji, araç, uçak raylı sistemler ve denizciliğin nereden nereye geldiğini anlamanın gerektirdiği, kısaca sanayi devrimini tüm çıplaklığı ile görebileceğiniz çok geniş ve kapsamlı bir müze. Tam anlamıyla gezebilmek için rahat bir gününüzü harcamanız gerekebilir.

istanbul-rahmi-koc-muzesi-resimler

Müze içerisinde antika arabalar, uçaklar, trenler, gemiler, oyuncaklar, fenerbahçe vapuru, denizaltı ve günümüz teknolojisini anlatan bölümlerle birlikte ilginizi çekebilecek bir çok alan var. Çok değerli parçaların olduğu müze de gezerken kendinizi adeta zaman tünelinde hissettiren bir mekanda geziyor izlenimine kapılacaksınız. İstanbul da gezip görebileceğiniz en güzel müzelerden biri. Koç ailesini ülkemize böyle bir müze kazandırdığı için gerçekten tebrik etmek gerekir.

istanbul-rahmi-koc-muze-ici-antika-arabalar

Müze gezinizi bitirdiğinizde “Keşke daha önce gitseydim” diyebileceğiniz, yılların birikimi yapılarak emek verilmiş müzede bölümleri mutlaka gezin, eğlenceli matematik bölümüne uğrayın ve oraya da zaman ayırın. Güzel ve eğlenceli zeka oyunları konulmuş. Çocuğunuzla gitmişseniz mutlaka eğlenceli matematik bölümüne de çıkın. Ayrıca Denizaltı için erken gidin, çünkü bilet kalmıyor. Haliç tekne gezisi yapılmasına gerek yok ama istanbul’u tanımıyorsanız, feribot gezisine hiç katılmadıysanız o zaman yapılabilir.
Müzeye ek olarak denizaltı turu, tarihi tren turu, yazları yapılan tekne turu gibi ekstra etkinliklere katılmanızı öneririm. Müze içerisinde ücretsiz otopark bulunmaktadır.

rahmikocmuzesi

Ayrıca müze dışında bulunan denizaltını gezmek için ekstra ücret ödeyerek bilet alınması gerekiyor. Bunlara ek olarak Haliç’te 40 dakikalık tekne turu satın alabilirsiniz. İstanbul gezilecek yerler başlıklı yazımızda istanbul da gidip görülmesi gereken diğer gezi yerlerini de inceleyebilirsiniz. Rahmi Koç müzesinde fazla vakit harcamaz iseniz haliç köprüsünün sağ tarafında Miniatürk ve Miniatürk’ün karşısında bulunan Pierre Loti Tepesi gezisini de listenize ekleyebilir böylece oraları da gezebilirsiniz.

koc-muzesi

Rahmi Koç Müzesi Aktiviteler

Müze üç ana bölümden oluşmaktadır.
Mustafa V. Koç Binası / Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Açık Hava Sergileme Alanı. Müze koleksiyonunda en temel başlıkları ile iletişim ve ulaşım altında yer alan endüstriyel mirasın en geniş yelpazede örnekleri yer almaktadır.

Müzede yapılabilen Diğer Aktiviteler;

Denizaltı Turu
Gerçek bir denizaltını keşfedin
Doğum Günü Kutlamaları
Unutulmayacak yeni yaş kutlamaları
Fenerbahçe Vapuru
Gemi müzesi
Fotoğraf Çekimleri
Özel anılar yaratın
Nostaljik Tren Turu
Haliç boyunca gezi
Tekne ile Haliç Turları
Altın Boynuz Keşfi
Atlı Karınca ve Oyun Alanı
Küçük ziyaretçilere sosyal bir alan

rahmikoc-muze-minyatur

Rahmi Koç Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Şişhane-Alibeyköy minibüslerini kullanarak müzeye ulaşabileceğiniz gibi 47E, 47Ç ve 47 nolu otobüsleri kullanarak da müzeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Eminönü Turyel iskelesinin hemen önünden hareket eden 47E, 47Ç ve 47 nolu otobüslerden birine binin ve ”Kırmızı Minare” durağında inin. Bu duraktan müzeye kısa bir yürüyüş sonrası ulaşabilirsiniz.

Müzeye aracınızla gidiyorsanız ; Haliç köprüsüne girmeden önceki çıkıştan çıkın. Haliç kıyısına inin ve Rahmi Koç Müzesi tabelalarını takip ederek müzeye ulaşabilirsiniz. Müzenin tersane bölümünde ücretsiz otoparkı da bulabilirsiniz.

istanbul-rahmikoc-arabalar

Rahmi Koç Müzesi Ziyaret Saatleri

İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan Müze Salı-Pazar günleri arasında aşağıdaki saatlerde açıktır:

Salı – Pazar Günleri
09:30 – 17:00 (1 Ekim – 31 Mart), 09:30-19:00 (1 Nisan – 30 Eylül) (Müze Pazartesi günleri kapalıdır.)

Bayram Günleri
Dini Bayramların arife ve birinci günü ile her yıl 31 Aralık ve 1 Ocak günleri müze kapalıdır.

Özel Günler
Dini Bayramların arife ve birinci günü ile her yıl 31 Aralık ve 1 Ocak günleri müze kapalıdır.

Müzeye Gidiş İçin Haritalı Yol Tarifi

14 thoughts on “Rahmi Koç Müzesi – Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Hangi Yakada”

  1. İstanbul’un Hasköy semtinde, Haliç kıyısında bir sanayi müzesidir. 1994 yılında iş adamı Rahmi Koç’un desteği ile açılmış müze, Türkiye’de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir.Bir tane de Ankara da vardır.İçinde yok yok .Her müzenin belli bir konsepti vardır ya hani.Rahmi Koç müzesi’nde o yok.Benim gözlemlerime göre sabit bir konu olmadan ilgi çekebilecek bütün objeleri içerisinde bulundurmaya çalışmış bir müze

  2. Turk muzeciligi için büyük bir iş olmuş. Yelpazeside çok geniş, çocuklara müzeleri sevdirmek için bire bir. Izmır de 7 müzeyi 1 Gün de bitirdik. Burası tek başına 1 günümüzü alacak gibi görünüyor. Tanıtım harika olmuş.

  3. covid 19 tatili değil de normal bir tatil olsaydı istanbulumu doyasıya gezebilseydim

  4. Bem gittim gördüm çok güzel bir yer giriş fiyatida uygun herkese tavsiye ederim

  5. Yıllardır sevdiğim, severek takip ettiğim Koç ailesinin önemli bireylerinden olan Rahmi Koç adına açılmış bu müzeyi gezmeyi yıllardır planlıyordum fakat gitme fırstaım olmadı. Bu sayfadaki bilgileri tekrar okuduğumda yıllardır gidemediğim bu müzeyi virüs sonrası mutlaka gezeceğim. Özellikle nostalji tren turu ve denizaltı turunu çok merak ettiğimi söyleyebilirim..

  6. Okul götürmüştü yıllar önce özellikle antika araclar deniz bölümü cok ilgimi çekmişti essiz tarihi aracların vapurların daha sayamadıgım bir cok arac nesne ilginç tarihi cok sey vardı kesinlikle gezilmesi gereken bir müze bir pazar günü ayırıp degişik bir deneyim yaşayabilirsiniz

  7. Büyüklerimizi ziyaret etmek üzere bayram ve sonrasına kadar elazig da olacağız şimdiden haliç ı eminönü sirkeci sultanahmeti piyerloti yı kısacası istanbulu özledim dünyanın en güzel şehri ıyiki burada mesken kurduk gelipte aýriilamayacaginiz ender kentlerden biri…..selam olsun özlemlerimize vesile olan sayfamız emektarlarına saygı ve sevgilerimle….

  8. Oğlum arabalara ve teknolojiye çok meraklı. Türkiye’de sanayinin nereden nereye geldiğini görebileceği en güzel yerlerden biri bu müze. Kısmet olursa oğlumla birlikte gidip sergideki eserleri görmesini isterim. Ama eminim ki en fazla ilgi duyacağı şey yine arabalar olacaktır. Hele fotoğraftaki eski Mercedes’i gördüğü an tutulup kalacağına eminim. Giriş ücreti de uygun…

  9. Nedense ülkemizde müzelere gerekli önem ve ehemmiyetin verilmediğini düşünüyorum. Yurt dışında bir çok ülke müzecilikle truzim gelirini üst seviyelere taşıyor. Bizler elimizdekinin kiymetini bilemediğimiz gibi, bir çok tarihi eserimiz elimizden yurt dışına kaçmıştır. Yazıklar olsun bize.

  10. Tarihi tarihten gelenleri oldum olası severim çok küçüktüm rahmi koç müzesine gittiğimde ozamanlar büyülenmiştim araba tutkusu vardı muhakkak gitmenizi tavsiye ediyorum ulaşımıda çok kolay

  11. İstanbul’a defalarca gitmeme rağmen isim icabı böyle bir müzeden maalesef haberim yoktu bu tanıtımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum bizede artık kismet olursa gezip görmek nasip olur inşallah

Leave a Comment