Yedigöller Milli Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti

yedigoller-milli-parki-nerede-nasil-gidilir.jpg

Yedigöller Milli Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?

Yedigöller Milli Parkı, Karadeniz Bölgesinde Bolu ilinin kuzeyinde Zonguldak ilinin güneyinde Düzce ilinin doğusunda yer alan Millî Parka Bolu İlinin Mengen ilçesinden ulaşım mümkündür. Ayrıca Ankara-İstanbul karayolu’nun 152 inci km’sinden Yeniçağa ve 190 km’sindeki Bolu ilinden kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır. Bolu da gezilecek yerler listenize şehrin göller yöresi olması bakımından sitemizde Gölcük Gölü Tabiat Parkı ve Abant Gölü adlı yazılarımıza göz gezdirerek gezilerinizi tamamlayabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı Tarihçe ve Göller Hakkında;

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu’nun 42 km. kuzeyinde zonguldak’ın güneyinde yer alan Milli Park Ankara–İstanbul karayolunun 152. km’sindeki Yeniçağa ve 190. km’sindeki Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır. Yedigöller Milli Parkı Kışın Bolu–Yedigöller güzergâhı (karla) kapalı olduğundan ulaşım, Yeniçağa–Mengen–Yazıcık veya Devrek- Yazıcık üzerinden yapılır. 1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmıştır. Havza kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yeraltı akışlarıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye 1500 m. mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmuştur. Milli park içindeki “Köyyeri” mevkiinde yeni Bizans dönemine ait bulunan kalıntılardan, eski dönemlerde bölgenin bir yerleşim yeri olduğu anlaşılmaktadır.

Yedigöller, kuzeyden güneye doğru sıralanmış 7 adet gölden oluşmuştur. Bu göllerin isimleri: Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöldür. Bu göller aralarında 100 m. yükselti farkı bulunan iki plato üzerindedir. Ortalama 780 m. yükseklikte olan platodaki göllerin en büyüğü Büyükgöl’dür. En derin yeri ise 15 m’dir. Büyükgöl’ün güneydoğusundaki Deringöl, 20 m. uzunluğundaki akan bölümü ile Büyükgöl’e bağlıdır. Bu park bilimsel inceleme ve araştırmalar için de kuvvetli bir altyapıya sahiptir. Çok sayıda bitki türünü içeren milli park, yurdumuzun en güzel, karışık doğal ormanlarına sahiptir. Başlıca ağaç türleri olan kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve kara çam, köknar, fındık, ıhlamur ve dişbudak ağaçları yüksek boylu ve düzgün gövdelidir. Porsuk gibi nesli azalmakta olan bitki türleri de mevcuttur.

Yedigöller Milli Parkı Resimler;

yedigoller-milli-parki-goller.jpg
yedi-goller-bungalov-evleri.jpg
yedigoller-milli-parki-2-.jpg

Yedigöller Milli Parkı Giriş Ücreti;

2020 Güncel Fiyatlar ; Otomobiller için 12 TL, Otobüsler için ise 45 TL olarak belirlenmiştir.

Yedigöller Milli Parkı nasıl bir yer?

Sessiz ve sakin bir tabiatı olan Yedigöller Milli Parkı, şehir yaşamının yorucu ve bunaltıcı etkisinden kaçmak isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Çok farklı manzaralara sahiptir. Trekking yapmak isteyenler için farklı arazi şekilleri, şelaleleri, yürüyüş yolları mevcuttur. Yedi krater gölden oluşan bu park sonbaharda bilhassa kasım ayında yaprakların sararıp dökülmesi ile doğaya bir başka güzellik katmıştır. Bolu’dan gidilen yolun başlangıç olarak 7-8 km lik kısmı oldukça bozuk ve tozlu , kalan kısmı ise asfalttır. Birde düzensiz otopark yapılması insanları çileden çıkarmaktadır. Başlangıç yolunun acilen yapılması ve park içine park sahalarının yapılması ile çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Burada restoran ve kafeterya yoktur. Sosyal amaçlı wc ,çeşmeler,abdest alma yerleri, mescidler vardır. Doğası ve ihtişamı sebebiyle bütün bunlar dışında kısaca harika bir yerdir.

Göllerin çevresi; kayın, meşe, gürgen, kızılağaç, dişbudak, karaağaç, ıhlamur gibi geniş yapraklı ağaçlarla ve karaçam, sarıçam, köknar gibi iğne yapraklı ağaçlarla kaplı. Türkiye’nin en güzel orman alanlarından birisidir. Özellikle sonbahar aylarında sarı renkten kızıl renkli tonlara kadar her türlü renge bürünen kayın ağaçları ve diğer geniş yapraklı ağaçlar seyrine doyum olmayan görüntüleri fotoğraf meraklılarına sunmaktadır.

Yedigöller Milli Parkı’nda Konaklama ve Otel;

Parkta konaklama gereksiniminin karşılanabilmesi üzerine bungalov evler hazırlanmıştır. 18 adet Bungalov evlerde merkezi ısıtma sistemi gibi imkanlar ile kişilerin rahat bir konaklama yapması sağlanmaktadır. Ayrıca restoranların bulunduğu bölgelerde kişilerin ziyaretleri sırasında beslenme ihtiyacının karşılanması da sağlanıyor. 3 farklı evin bulunduğu parkta kişiler evlerin türüne göre farklı bir ücret ödemek durumundadır.

Özellikle büyük evler olarak adlandırılan ve 4 kişiye kadar konaklama imkanı sunan evlerde hafta içinde günlük 250 TL, hafta sonunda ise 350 TL bir konaklama ücreti bulunur. 4 kişilik nazlı evlerde ise hafta içi 350 TL hafta sonunda ise 450 TL’lik bir konaklama ücreti bulunmaktadır. Daha basit yapıdaki serin evlerde ise ücret 250 TL ve 350 TL olarak değişmektedir. Kişiler konaklama için internet üzerinden rezervasyon yapma imkânına sahiptir. Online olarak yapılacak rezervasyonda dönemsel olarak farklı indirimler ve kampanyalar da sunulmaktadır.

Aşağıdaki Otel isimlerinin üzerine tıklayarak Yedigöller yakınlarındaki Otellerden birine Hotels’den rezervasyon yapabilirsiniz!

Gazelle Hotel Resort & Spa: Ormanın içerisinde yer alan 4 yıldızlı bir oteldir. Her odasından harika bir doğa manzarası ile karşı karşıya geliyorsunuz. Yemyeşil ormanın içerisinde, güneş alan odalarda uyanmak ve doğayla baş başa bir yerde konaklamak istiyorsanız ilk seçeneğiniz burası olabilir.

Vonresort Abant: Abant yolu üzerinde bulunan bu otelin konumu çok iyi. Buradan Her yere kolayca gidebilirsiniz. Buranın bir diğer öne çıkan özelliği de yemekleri. Bahçeleri ve parklarıyla da sevilen bu konaklama seçeneğini çok sevebilirsiniz.

Çamlıçeşme Hotel: Bolu şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunan bu otel Yedigöller’e ise yaklaşık 12 km uzaklıktadır.

Harita İle Yol Tarifi ;

35 thoughts on “Yedigöller Milli Parkı Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti”

  1. teşekkürler, güzel bir tanıtım yazısı olmuş. Herkesin gördüğü bu yeri bu yıl ben de göreyim. Gitmişken biraz da fotoğraf çekerim. @Hakan33hakan66

  2. Ben zonguldaktan yazıyorum bildiğim kadarıyla burada piknik alanlarını kaldırdılar diye biliyorum doğruluk payı nedir biliyormusunuz?

  3. hayır yasin bey,bir çok piknik alanı faaliyette şuan nereden duydunuz bilmiyorum ama zirve piknik alanı mesela şuan açık istediğiniz zaman gidip piknik yapabilirsiniz.

  4. Bu mevsim harikadır… İşten güçten vakit kalacak aileni alacaksın dere tepe gezeceksin. Hem sağlığa hem de psikolojiye iyi gelir. ilaç gibi @X

  5. Kamp yapmak içinde çok uygun görünüyor. Gitmek isteyip gidemediğim yerlerden ilk fırsatta inşallah. Tanıtım ve paylaşım için teşekkürler.

  6. Güzel yurdumun gezilesi yerlerinden bir tanesi muhakkak gidip görmek isterim açıklayıcı bilgilendirme yazısı harika olmuş tesekkürler

  7. Mükemmel bir yermiş tam bir doğa harkası anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. Herşey ortada gidipte görmek nasip olur inş.

  8. Olur da bir gün yolunuz ankaraya düşerse yedigollere gitmeyi ihmal etmeyin keyfin rahatlığın doruğuna ulaşacağıniza emin olabilirsiniz

  9. Bukadar renkli bir doğa harikasını aynı yerdebulmak zor gerçekten ilk fırsatta gidilmesi gereken yerlerden biri

  10. İstanbulda yada çevre illerde yaşayanlar için mükemmel hafta sonu kaçamağı. Geçensene gittik çok memnun kaldık. Mükemmel fotograflar çektik

  11. Vatanimizin butun dogasi cok guzel gezilmesi gorulmesi gereken yerler ama tabiki gidemiyoruz gitmiyoruz..gezmek gormek istemiyoruz.oysaki neleri kacirdiyimizi bilmiyoruz..o zaman gezelim gorelim..

  12. İlk baharda ilk gideceğim yer ailemi alıp 3..5 gün kafa dinleyip oksijene doyup şehir keşmekeşini unutmak için birebir doğal bir yer

  13. Kamp yapmak için uygun bir yer araştırıyorduk verdiğiniz detaylı bilgiler sonucunda ailecek burda kamp yapmaya karar verdik. Teşekkür ederiz.

  14. Yaz veya kış hiç farketmez.. Ailece gidilecek hesaplı ve oksijeni bol bir yer.. Kafa dinlemek için de bire bir, ses yok gürültü yok.. 10/9..

  15. Tam bir tabiat harikası… Bütün renkler usta bir ressamın tuvalinde buluşmuş gibi. Fotoğraflarına bakarken bile insanı kendinden alıyor. Ülkemin her noktası gezip görülmeye değer. Çünkü hepsinde farklı bir hikâye, bambaşka cevherler mevcut. Hele ki İstanbul gibi bir metropolün boğucu havasını soluyor, stresi ile iç içe yaşıyorsanız kafa dinlemek için bu alternatifleri değerlendirmek gerekir…

  16. Yedigöller Milli Parkında kamp yapmak kış haricinde daha kolay olsa da kışın biraz daha meşakkatli oluyor. Öncelikle hem Bolu Merkezden hemde Mengen tarafından gelen iki yol da kar nedeniyle kapalı. Ayrıca yol üzerinde çığ potansiyeli yüksek riskli yerler de var.
    Ancak yine de kışın Yedigöllerde keyifli bir kamp macerası yaşamak imkansız değil. Mengen tarafından gelen Yedigöller yolu daha az iniş-çıkışa ve daha az viraj sahip olduğundan kışın yürüyerek veya kar kızağı ile gelmek isteyen kamp severler için daha mantıklı olacaktır. Aracınızla güvenli bir noktaya kadar gelip sonrasında yaya veya kar aracıyla devam etmeniz önerilir.Tüm çabalarınıza rağmen olurda Yedigöller Milli Parkına ulaşamazsanız bile karla kaplı doğanın tadını çıkarın ve bol bol sessizliğin fotoğrafını çekin, kafa dinleyin. Uçsuz bucaksız Kar manzarası tüm kötü hislerden ve stresten arındırıyor insanı.
    Yedigöller demişken karda mangal sucuk deneyimi harika. Eğer kendinize ait malzeme yok ise yol üstündeki mekanlarda sıcak çay eşliğinde sucuk ekmek yiyebilirsiniz.
    Yoğun kar ve buzla kaplı olmasına rağmen Yedigöller yolu üzerinde kışında yapılabilecek faaliyetler bulunuyor elbette. Örneğin; Uluslararası Ayıkayası Çığ Eğitim Sahası ve Trekking Yürüme Parkurları bunlardan bazıları. Bu faaliyet alanlarında tabela ile gerekli bilgilendirmeler mevcut. Kışın karda saatlerce yürümek harika bir duygu.

  17. ÇOK GÜZEL Bİ YER GEZELİM GÖRELİM GÜZEL MEMLEKETİM BENİM İLK FIRSATTA GÖRMEK LAZIM

  18. Yedi göller baharı, yazımı kışını daha güzel oluyor. Ben karar veremedim, arada kaldım.

  19. Türkiye’nin ayrı Bir doga harikası konaklama imkanı spor yapmaya müsait mükemmel bir yer kamp içinde uygun ailemizle harika bir hafta sonu tatili için ideal bir yer olabilir

  20. Tabiat her türlü görevini yerine getirmiş bizede koruması ve tadını çıkarmak kalıyor böyle güzel bir yerin Türkiye’de olması gerçekten büyük şans umarım görmek nasip olur.

  21. Ailem ile beraber kurban bayramında doğanın tadını çıkartmak için program yapmayı düşünüyorum çok harika bir yer gerçi Türkiye nin her yeri CENNET

  22. Elazigdan istanbula kısmet olursa cuma günü ayrılıyoruz saati de uygun olursa yedigollerde dinlenerek yola devam etmeyi istiyoruz malum p.si görev başlıyor herşeyin hayırlısı bakalim….

  23. Merhaba biz iki arkadaş şu an Bolu’ya gidiyoruz fakat Bolu’dan yedigöllere ulaşım sağlayabilecek araçlar var mı acaba belediye yada özel firmalar olabilir.

  24. merhaba Maalesef özel aracınızla ulaşım dışında herhangi bir servis veya otobus vs ile ulaşım şansı yoktur..Tur ayarlamanız gerekiyor..

Leave a Comment